Go Back

Gulerods- og appelsinsuppe

Suppe med masser af gulerødder og appelsinsaft.
Samlet tid1 t
Ret: Suppe
Antal: 4 personer

Ingredienser

  • 1 spsk smør
  • 2 hakkede løg
  • 500 g gulerødder
  • 1 liter grønsagsbouillon
  • 2 dl nypresset appelsinsaft
  • 1 tsk salt
  • lidt peber
  • tynde strimler ad ½ appelsin

Sådan gør du

  • Løgene småsteger i smørret, til de er klare men ikke brune, det tager ca 10 minutter.
  • Heri blandes de revne rå gulerødder og 5 dl af bouillonen, og dette småkoger i 15-20 minutter til gulerødderne er meget møre.
  • Så gnides de gennem en sigte eller blendes og hældes tilbage i gryden med resten af bouillonen, appelsinsaft, salt og peber.
  • Gulerods- og appelsinsuppen serveres meget varm måske pyntet med en skive appelsin og en lille persillekvist for at give lidt farve.

Noter

Serveres med groft brød, smør og ost. 
 
Billede er lånt fra HurtigMums. Du kan finde billedet fra opskriften med gulerodssuppe fra HurtigMums her!