Blomkålssuppe

Blomkålssuppe

Smager vild godt og faktisk ikke så svær at alve!

Blomkålssuppe har lavt fedtindhold og den er rigtig god til diabetikere og folk med kolesterolproblemer. Her får du opskriften på vores blomkålssuppe uden så meget mere omsvøb!

Blomkålssuppe

Lækker blomkålssuppe til 3-4 personer med både kartofler, gulerødder og løg.
Forb. tid15 min
Tilb. tid1 t
Samlet tid1 t 15 min
Ret: Suppe
Antal: 4 personer

Ingredienser

  • 1 Blomkål
  • 1 Mellemstort løg
  • 200 g Kartofler
  • 1 Stor gulerod
  • 1 Hønsebouillontterning
  • ½ tsk Salt
  • ½ tsk Hvid peber
  • 1 spsk Margarine eller olivenolie
  • 1 l Vand

Sådan gør du

  • Blomkål renses, skylles og deles i små buketter.
  • Løg, gulerod og kartofler renses skylles og skæres op til svitsning i gryden.
  • Fedtstoffet smeltes, ikke brunes og løg og gulerod vendes, men ikke brunes.
  • Når løgene er blødgjorte tilsættes vand, boullionterning, salt, peber, kartofler og blomkål.
  • Kom låg på gryden. Når retten er småkogende røres rundt så boullionterningen opløses.
  • I alt koges suppen i 45. min - 1 time og til sidst blendes suppen.

Noter

Servering : Spises som den er med en grovbolle eller grovflûte til.
Billede af blomkålssuppe er fra HurtigMums. Du kan se deres variant af blomkålssuppe her.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *