Blomkålssuppe har lavt fedtindhold og den er rigtig god til diabetikere og folk med kolesterolproblemer. Her får du opskriften på vores blomkålssuppe uden så meget mere omsvøb!
Blomkålssuppe
Lækker blomkålssuppe til 3-4 personer med både kartofler, gulerødder og løg.
Prep Time15 mins
Cook Time1 hr
Total Time1 hr 15 mins
Course: Suppe
Servings: 4 personer
Ingredients
- 1 Blomkål
- 1 Mellemstort løg
- 200 g Kartofler
- 1 Stor gulerod
- 1 Hønsebouillontterning
- ½ tsk Salt
- ½ tsk Hvid peber
- 1 spsk Margarine eller olivenolie
- 1 l Vand
Instructions
- Blomkål renses, skylles og deles i små buketter.
- Løg, gulerod og kartofler renses skylles og skæres op til svitsning i gryden.
- Fedtstoffet smeltes, ikke brunes og løg og gulerod vendes, men ikke brunes.
- Når løgene er blødgjorte tilsættes vand, boullionterning, salt, peber, kartofler og blomkål.
- Kom låg på gryden. Når retten er småkogende røres rundt så boullionterningen opløses.
- I alt koges suppen i 45. min - 1 time og til sidst blendes suppen.
Notes
Servering : Spises som den er med en grovbolle eller grovflûte til.
Billede af blomkålssuppe er fra HurtigMums. Du kan se deres variant af blomkålssuppe her.