brændenældesuppe

Brændenældesuppe

Smager vild godt og faktisk ikke så svær at alve!

Her får du en rigtig brændenældesuppe. Du kan eventuelt selv tage ud og hente brændenælderne, men pas nu på du ikke brænder dig selv!

Brændenældesuppe

Brændenældesuppe er en fin lille suppe, hvor man kan finde den vigtigste ingrediens i naturen selv.
Samlet tid25 min
Ret: Suppe

Ingredienser

  • 1-1½ liter unge brændenældeblade
  • 1 liter bouillon
  • spsk smør
  • spsk hvedemel
  • salt peber
  • purløg
  • evt. 4 halve smilende æg

Sådan gør du

  • Skyl brændenælderne i flere hold vand.
  • Giv brændenælderne et opkog i letsaltet vand.
  • Hæld vandet fra og hak dem på et brædt med kniv.
  • Bring bouillonen i kog, tilsæt de hakkede blade og lad dem koge nogle minutter.
  • Rør smør og mel sammen til en smørbolle og pisk den ud i den kogende suppe.
  • Lad suppen koge et par minutter og smag til med salt og peber.

Noter

Servering: Kom fintklippet purløg på suppen ved serveringen og placér også gerne et halvt smilende æg i hver portion.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *