Grøntsagssuppe

Grøntsagssuppe

Smager vild godt og faktisk ikke så svær at alve!

Grøntsagssuppe kan laves på mange forskellige måder. Her får du vores variant med porrer, gulerødder og kartofler.

Grøntsagssuppe

Dejlig grøntsagssuppe med porrer, gulerødder og kartofler.
Samlet tid1 t
Ret: Suppe
Antal: 4 personer

Ingredienser

  • 400 g kartofler
  • 2 gulerødder
  • 2 porrer
  • 20 g smør
  • 1 liter grøntsagsbouillon
  • 1 laurbærblad
  • 1 kvist timian
  • 1 dl fløde eller mælk
  • salt
  • peber
  • hakket persille
  • 4 vagtelæg eller 2 æg

Sådan gør du

  • Skræl kartoflerne og kog dem møre i letsaltet vand.
  • Hæld væden fra kartoflerne og mos dem.
  • Skær gulerødder og porrer i tynde skiver og svits dem i en gryde i smørret.
  • Tilsæt bouillon, timian, laurbærbladet og de mosede kartofler.
  • Kog suppen i ca. 20 minutter under låg.
  • Tag timian og laurbærblad op.
  • Tilsæt fløde eller mælk, pisk suppen igennem og smag til med salt og peber.
  • Server suppen med smilende æg eller små fine vagtelæg, de skal koge i 3 minutter.

Noter

Billedet er lånt fra HurtigMums opskrift på grøntsagssuppe. Du kan se HurtigMums opskrift på grøntsagssuppe her!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *