Grøntsagssuppe kan laves på mange forskellige måder. Her får du vores variant med porrer, gulerødder og kartofler.
Grøntsagssuppe
Dejlig grøntsagssuppe med porrer, gulerødder og kartofler.
Total Time1 hr
Course: Suppe
Servings: 4 personer
Ingredients
- 400 g kartofler
- 2 gulerødder
- 2 porrer
- 20 g smør
- 1 liter grøntsagsbouillon
- 1 laurbærblad
- 1 kvist timian
- 1 dl fløde eller mælk
- salt
- peber
- hakket persille
- 4 vagtelæg eller 2 æg
Instructions
- Skræl kartoflerne og kog dem møre i letsaltet vand.
- Hæld væden fra kartoflerne og mos dem.
- Skær gulerødder og porrer i tynde skiver og svits dem i en gryde i smørret.
- Tilsæt bouillon, timian, laurbærbladet og de mosede kartofler.
- Kog suppen i ca. 20 minutter under låg.
- Tag timian og laurbærblad op.
- Tilsæt fløde eller mælk, pisk suppen igennem og smag til med salt og peber.
- Server suppen med smilende æg eller små fine vagtelæg, de skal koge i 3 minutter.
Notes
Billedet er lånt fra HurtigMums opskrift på grøntsagssuppe. Du kan se HurtigMums opskrift på grøntsagssuppe her!