Grøntsagssuppe

Grøntsagssuppe kan laves på mange forskellige måder. Her får du vores variant med porrer, gulerødder og kartofler.

Grøntsagssuppe

Dejlig grøntsagssuppe med porrer, gulerødder og kartofler.
Total Time1 hour
Course: Suppe
Servings: 4 personer

Ingredients

  • 400 g kartofler
  • 2 gulerødder
  • 2 porrer
  • 20 g smør
  • 1 liter grøntsagsbouillon
  • 1 laurbærblad
  • 1 kvist timian
  • 1 dl fløde eller mælk
  • salt
  • peber
  • hakket persille
  • 4 vagtelæg eller 2 æg

Instructions

  • Skræl kartoflerne og kog dem møre i letsaltet vand.
  • Hæld væden fra kartoflerne og mos dem.
  • Skær gulerødder og porrer i tynde skiver og svits dem i en gryde i smørret.
  • Tilsæt bouillon, timian, laurbærbladet og de mosede kartofler.
  • Kog suppen i ca. 20 minutter under låg.
  • Tag timian og laurbærblad op.
  • Tilsæt fløde eller mælk, pisk suppen igennem og smag til med salt og peber.
  • Server suppen med smilende æg eller små fine vagtelæg, de skal koge i 3 minutter.

Notes

Billedet er lånt fra HurtigMums opskrift på grøntsagssuppe. Du kan se HurtigMums opskrift på grøntsagssuppe her!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recipe Rating