Bouillabaisse er en god gammeldags fransk fiskesuppe. Her får du opskriften.

Bouillabaisse

Lækker fransk fiskesuppe.
Total Time1 hr 30 mins
Course: Fiskesuppe, Suppe
Cuisine: Fransk
Servings: 4 personer

Ingredients

  • hvidløg
  • finthakket fennikel pas på ikke for meget
  • porre
  • bladselleri
  • skalotteløg
  • hakkede flåede tomater
  • muslinger hvilling, torsk, skrubbe, kulmule, sej
  • bredbladet persille
  • laurbær timian, basilkum
  • 1 stjerneanis
  • safran kan evt. erstattes af gurkemeje
  • tør hvidvin

Instructions

  • En stor gryde gnides med enorme mængder hvidløg.
  • I gryden sauteres finthakket fennikel, porre, bladselleri, skalotteløg og hakkede flåede tomater.
  • Herefter kommes for eksempel, muslinger, hvilling, torsk, skrubbe, kulmule, og sej i gryden.
  • Det hele svinges rundt, du må ikke røre da du så ødelægger fisken.
  • Der krydres med bredbladet persille, laurbær, timian, basilikum, 1 stjerneanis og safran.
  • Endelig hældes en tør hvidvin og fiskeboullion/fond, så det dækker.
  • Fiskefond: Det hele koger 18 - 20 minutter (ikke mere, da fonden så bliver mørk).
  • Sigtes igennem en tøjble.

Notes

Servering: Når suppen er færdig (fisken kogt) tages fisken op og lægges på et fad. Suppen serveres for sig, der serveres endvidere hvidt brød og hvidløgsmayonnaise til.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recipe Rating