Bouillabaisse er en god gammeldags fransk fiskesuppe. Her får du opskriften.
Bouillabaisse
Lækker fransk fiskesuppe.
Total Time1 hr 30 mins
Course: Fiskesuppe, Suppe
Cuisine: Fransk
Servings: 4 personer
Ingredients
- hvidløg
- finthakket fennikel pas på ikke for meget
- porre
- bladselleri
- skalotteløg
- hakkede flåede tomater
- muslinger hvilling, torsk, skrubbe, kulmule, sej
- bredbladet persille
- laurbær timian, basilkum
- 1 stjerneanis
- safran kan evt. erstattes af gurkemeje
- tør hvidvin
Instructions
- En stor gryde gnides med enorme mængder hvidløg.
- I gryden sauteres finthakket fennikel, porre, bladselleri, skalotteløg og hakkede flåede tomater.
- Herefter kommes for eksempel, muslinger, hvilling, torsk, skrubbe, kulmule, og sej i gryden.
- Det hele svinges rundt, du må ikke røre da du så ødelægger fisken.
- Der krydres med bredbladet persille, laurbær, timian, basilikum, 1 stjerneanis og safran.
- Endelig hældes en tør hvidvin og fiskeboullion/fond, så det dækker.
- Fiskefond: Det hele koger 18 - 20 minutter (ikke mere, da fonden så bliver mørk).
- Sigtes igennem en tøjble.
Notes
Servering: Når suppen er færdig (fisken kogt) tages fisken op og lægges på et fad. Suppen serveres for sig, der serveres endvidere hvidt brød og hvidløgsmayonnaise til.